De unge mødre
- Jeg har medvirket i sæson 1, 2, 3, 5 og 7 af programmet "De unge mødre".


Nadja Kaagh
E-mail: naddi@naddi.dk
Facebook: www.facebook.com/Naddi


Farvel til serien.

Efter godt og vel 3½ års deltagelse i de unge mødre har vi nu valgt at takke af og lade serien forsætte sin udvikling videre uden os. Vi har nydt at være med og vi har været stolte at at lade Danmark få et lille indblik i livet som ung mor, og i mit tilfælde ung mor med kræft.

Med min lyst på livet har vi nu valgt at sætte fokus på andre ting, Sakarias kom ind i vores liv og Sebastian er blevet skolebarn. Tiden er en anden nu, og vores energi bliver som altid lagt i hjemmet og børnenes opvækst. Jeg skal overvinde et par kameler i form af mit helbred inden jeg kan ride videre ud i solnedgangen og søsætte mine mange ideer og forhåbentlig få mig et rigt liv som mere end mor og kæreste.


Derfor deltog jeg.
 
- Redaktionen bag dokumentar serien "De unge mødre" kontaktede mig, som stifter af hjemmesiden Ungmor.dk, mente de at jeg måtte kende nogle unge mødre, med nogle gode historier. Vi var dog ikke helt enige om hvad gode historier var, og efter en meget højlydt samtale mellem mig og produceren, endte det med at jeg fandt nogle gode piger til ham, nogle piger jeg mente ville kunne vise de gode sider af det at være ung mor. Efter mange samtaler, kom vi til at kende hinanden, og da han hørte min historie, syntes han at den var så livsbekræftende, at det endte med jeg også blev deltager i programmet.

Mange gode oplevelser, meget livsbekræftende, og masse hjælp!
 
- Det har været meget hårdt at deltage i programmet, jeg har været nød til at sætte ord på mange følelser, som jeg har gemt godt inde i mig selv, jeg har skullet sætte ord på alle mine bekymringer om at være ung, være mor, og samtidig være kræftsyg. Det har kostet mig mange tårer, men det har givet mig mindst lige så meget tilbage.
 
- Noget af det jeg har fået tilbage er rigtig mange søde mails, mange søde opkald, og mange søde breve. Rigtig mange søde mennesker har sendt mig et skulderklap, og fortalt mig at de respekterer mig, og at jeg klarer mig super flot. Nogle hjalp mig da vi havde en hård jul i 2005, nogle gav gavekort, og nogle sendte julegaver til Sebastian, så på trods at sygdom og ekstra medicin udgifter, og et enormt stramt budget og en dårlig økonomi, fik vi en dejlig jul, med alt hvad der tilhører.
 
- Nogle har tilbudt at lytte til mig, og være min ven. Og på den front har jeg fået nogle rigtig gode venner, som jeg ikke ville undvære!!
 
- Og en enkelt har kontaktet mig, og tilbudt sit ufødte barns navlesnorsblod, for at kurrere min sygdom.
 
- Alle de mennesker der har kontaktet mig, med enten den ene eller anden årsag, har påvirket mig utrolig meget, og har givet mig ny energi, ny gåpåmod, og har hjulpet mig til at tro på mig selv som mor, og som menneske. Det har givet mig utrolig meget positivt tilbage, så jeg fortryder ikke et eneste øjeblik at jeg er med i det her program, for alle de tårer jeg har grædt, har jeg fået tilbage i god energi, og positive kommentarer, breve, opkald og e-mail, fra mange mennesker, landet over.