Tilbage

Den stille bøn!

Hejsa *Ss*

Som mange sikkert allerede ved, så skal jeg senere i mit liv bruge knoglemarv for at kunne leve videre.

Jeg har kronisk myeloid leukæmi, som vil udvikle sig til akut leukæmi inden foren overskuelig årrække, til den tid vil mit eneste håb for at overleve sygdommen være at få en knoglemarvs transplantation.

Der er allerede mange på verdensplan som er registrerede knogle-marvsdonorer, men her hjemme i DK er der kun 10.000 registrerede donorer, hvilket langt fra er nok, og er at meget slatten tal.

Knoglemarven vurderes ved vævstype bestemmelse, for at jeg skal kunne bruge en andens knoglemarv skal den passe så tæt på 100% som muligt, dette er meget svært at finde, da vævstyper er meget unikke.

Ved en knoglemarvs transplantation skal doner ikke nær så meget igennem som patienten. Donor skal igennem en leukæferese, som er hvor man tager blod fra den ene arm, kører det gennem en maskine, som centrifugerer stam- cellerne fra, og blodet kører så ind i den anden arm igen. Dette tager typisk 4 timer. Donor kan gå fra stamcellehøsten, og vil være tilbage i arbejde igen dagen efter, uden mén.

Min bøn er til jer, bliv bloddonor, og meld jer som knoglemarvs donor. Vi er mange på verdensplan som skal, og kommer til at skulle, bruge marv fra et andet menneske for at overleve. Mange når at dø inden en donor er fundet.
Det er så lidt der kræves af donor, som kommer til at redde en patients liv.

I mit tilfælde er det ikke kun mit liv en donor vil redde, men også min søns, og min familie. For deres liv vil uden tvivl blive påvirket meget af min sygdom, og hvis jeg går hen og dør.

Næstekærlighed er nøgleordet! Det er SÅ lidt der kræves af donor, men som kommer til at ændre mange andres liv drastisk...

Mange forhåbningsfulde knus fra Nadja

Tilbage